Predstavitveni videoPredstavitev državnih zastav

Državne zastave izdelujemo za različne namene:
- za potrebe protokola (državna uprava, občine)
- za obvezno izobešanje pred objekti javnega značaja (občine, šole, državna uprava, sodišča ... )
- za izobešanje med državnimi prazniki
- v navijaške namene ali kot spominek

Glede na izvedbo ločimo državne zastave na:
- zunanje zastave za izobešanje na drogovih
- notranje svečane zastave iz satena za izobešanje na notranjih stojalih
- namizne svečane zastavice iz satena obrobljene z vrvico


Dobro je vedeti

Državna zastava je eden od državnih simbolov, zato jo izobešamo, kadar želimo poudariti pripadnost državi, to je ob državnih praznikih, mednarodnih političnih srečanjih ali reprezentančnih športnih tekmah. Uporabljamo jo tudi, ko država sodeluje na mednarodni konferenci, sejmih in ob obiskih državnikov in podobno. Vendar pa se pogostost izobešanja državne zastave v določenih kulturah razlikujejo med sabo. Za obešanje zastave veljajo prav posebna pravila, ki so se izoblikovala v zahodnem svetu. Tako mora biti državna zastava vedno obešena tako, da so barve razporejene v pravem vrstnem redu, od zgoraj navzdol, pri navpičnem obešanju pa od leve proti desni. Če ima zastava grb, ki ni v sredini, kot ga ima tudi slovenska, mora biti ta, če jo obešamo navpično, v zgornjem delu zastave. Če je izobešenih več zastav, mora državni zastavi pripadati zmeraj častno mesto, kar pomeni, prvo mesto v vrstnem redu iz zornega kota opazovalca. Izjema je, kadar so izobešene skupaj 3 zastave, takrat velja za častno mesto na sredini. Če pa je državna zastava izobešena med drugimi, reklamnimi zastavami in je manjša ali celo ji ne pripada častno mesto, velja to za zelo žaljivo.

Opis izdelave zastav

Zastave izdelujemo iz kakovostnega navtičnega blaga iz 100% poliestra. Struktura blaga zagotavlja visoko obstojnost v vseh vremenskih pogojih. Zastave so natisnjene z najsodobnejšo tehnologijo digitalnega tiska s postopkom sublimacije, ki blago obarvajo globinsko, kar omogoči obojestransko vidljivost odtisa. Pri tisku ni omejitev glede barv, grafične predloge ali formata. Zastave glede na način uporabe in pritrjevanja ustrezno zarobimo in prišijemo plastične karabine in žep (tunel) za namestitev na prečko.

Pritrjevanje zastav

zastave ločimo glede na način pritrjevanja v tri osnovne skupine:
-zastave za horizontalno vpetje (večinoma se ta način vpetja uporablja za državne zastave),
-zastave za vertikalno vpetje (večina reklamnih zastav; s prečko na vrhu droga ali samo z bočnim vpetjem)
-zastave z notranjo konstrukcijo, tako imenovane Beach flags

Na fotografijah je zgolj najosnovnejši prikaz uporabe, seveda pa je uporabnost reklamnih zastav bistveno širša (transparenti, pokritje gradbenih odrov, scenska ozadja, reklamna senčila, razstavni paviljoni ...)

Beach flags

imajo svoje korenine na plažah Avstralije in drugih surferskih plažah po svetu. Zastave označujejo del plaže, kjer je dovoljeno surfanje. Samim surferjem pa so dober indikator, kdaj je veter "ta pravi".
Danes njihove izpeljanke najdete povsod, kjer so zanimivi športni dogodki, sejmi, na smučiščih ...

Osnovni opis INOX notranjih stojal

INOX notranja stojala so v skladu s protokolom in s svojim prefinjenim izgledom zelo primerna za uporabo ob raznih političnih dogodkih, kakor tudi za opremljanje pomembnih prostorov (avle, sejne sobe, odri v dvoranah, pisarne ministrov, županov ...)
Ponujamo modele za izobešanje ene zastave pa vse do 5 zastav istočasno. Stojala so sestavljena iz INOX podstavka in INOX poliranih drogov.
Drogovi imajo premer 30 mm in so dobavljivi v dveh dolžinah 210 in 255 cm.
Drogovi so opremljeni s kaveljčki za pritrditev zastave. Na vrhu vsakega droga je nameščena okrasna spolirana krogla iz INOX-a.
Podstavek za en drog je manjši in lažji. Ima premer 300 mm (INOX izvedba) in je težek 15kg.
Za večje število drogov je podstavek večji in težji. Premer velikega podstavka je 420 mm in je težek 25kg.
Vsa stojala so izvedena montažno, kar omogoča enostavno premeščanje iz enega prostora v drug prostor.
Zaradi velike stabilnosti večjega oziroma težjega podstavka je možna občasna uporaba tudi na prostem, seveda ne ob premočnem vetru.

Predstavitev drogov

izdelujemo šest osnovnih modelov aluminijastih drogov, ki zadostijo široki paleti želja zahtevnih uporabnikov. Rezultat večletnega stalnega razvoja se odraža v izredno dovršenih drogovih, ki se ponašajo z zelo tihim delovanjem in preprostim rokovanjem. Vsi sestavni deli (tudi najmanjši vijaki) so iz nerjavečih materialov. Izjema je prekucni nosilec s sidrom, ki je iz železa in je vroče cinkan. Drogovi razen občasnega čiščenja, drugega vzdrževanja ne potrebujejo.

Opis modelov

Teleskopski drogovi "IZI"
Sestavljeni so sekcijsko iz cevi 50, 40 in 30mm. Sestavljen drog je dolg le 220 cm, v raztegnjenem stanju doseže osupljivih 550 cm. Nanj lahko obesite zastavo do velikosti 120 x 300cm. Zasede zelo malo prostora, je lahek in ga je enostavno postaviti. To so odlike zaradi katerih je izredno priljubljen na sejmih, skratka povsod, kjer so potrebe po kratkotrajnih promocijah s pomočjo zastav.
Mnogi avto saloni teleskopski drog IZI uporabljajo za promocijske akcije ob predstavitvah novih modelov ali ob akcijskih ponudbah. Aluminijasti deli so eloksirani, podstavek je pocinkan in obarvan v črni barvi.


Aluminijasti drog MINI
Premer droga je 60mm, dolžine 5 ali 6m. Vsebuje vrtljivo prečko za 360 stopinj.
Zastavo menjate tako, da drog podrete s pomočjo prekucnega nosilca.
Priporočena dimenzija zastav je 100x250 cm. Osnovni drog in prečka sta eloksirana v RALU 9006 ali obarvana v RALU 9016 (bela barva), vendar so na željo naročnika možne tudi druge barvne kombinacije.
V osnovnem kompletu je sidro, prekucni nosilec, alu drog, vrtljiva prečka in ves pritrdilen material za vpetje zastav in utež za zastavo.


Aluminijasti drog NORMA
Premer droga je 80mm, dolžine 6m ali 7m. Vsebuje vrtljivo prečko za 360 stopinj.
Zastavo menjate tako, da drog podrete s pomočjo prekucnega nosilca.
Priporočena dimenzija zastav je 100x300 cm. Osnovni drog in prečka sta eloksirana v RALU 9006 ali obarvana v RALU 9016 (bela barva), vendar so na željo naročnika možne tudi druge barvne kombinacije. V osnovnem kompletu je sidro, prekucni nosilec, alu drog, vrtljiva prečka in ves pritrdilen material za vpetje zastav in utež za zastavo.
Okrasni zaključek se lahko dodatno naroči.


Aluminijasti drog NORMA PLUS
Pri 6 in 7 metrskem modelu je premer droga 80mm in je iz enega kosa. Modeli 8 ali 9m so sekcijsko sestavljeni iz droga premera 80mm in droga 60mm. Vsebuje vrtljivo prečko za 360 stopinj. Menjavanje zastave je zelo enostavno, s pomočjo notranje vrvi dvigamo in spuščamo zastavo. Dostop do vrvi je zaščiten z okrasnim pokrovčkom. Zasnova droga omogoča, da lahko na dan žalovanja zastavo na preprost način spustite na pol droga.
Priporočena dimenzija zastav je od 100x300 cm do 150x400 cm (odvisno od modela). Osnovni drog in prečka sta eloksirana v RALU 9006 ali obarvana v RALU 9016 (bela barva), vendar so na željo naročnika možne tudi druge barvne kombinacije.
V osnovnem kompletu je sidro, prekucni nosilec, alu drog, vrtljiva prečka, notranja vrv, pokrovček za zaščito dostopa do notranje vrvi in okrasni zaključek. Komplet prav tako vsebuje ves pritrdilen material za vpetje zastav in utež za zastavo.


Aluminijasti drog PROTOKOL
Premer droga je 80mm, dolžine 6m ali 7m. Drog PROTOKOL je namenjen za obešanje državnih zastav in je v skladu z zakonom o izobešanju državnih zastav.
Menjavanje zastave je zelo enostavno, s pomočjo zunanje vrvi
dvigamo in spuščamo zastavo. Zasnova droga omogoča, da lahko na dan žalovanja zastavo na preprost način spustite na pol droga.
Priporočena dimenzija zastav je 200 x 100 cm. Zastava se vpne po levi krajši stranici z dvema karabinoma. Zastava prosto plapola v vetru. Osnovni drog in prečka sta eloksirana v RALU 9006 ali obarvana v RALU 9016 (bela barva), vendar so na željo naročnika možne tudi druge barvne kombinacije. V osnovnem kompletu je sidro, prekucni nosilec, alu drog, zunanja vrv in ves pritrdilen material za vpetje zastav in utež za zastavo.
Okrasni zaključek se lahko dodatno naroči.


Aluminijasti drog PROTOKOL PLUS
Pri 6 in 7 metrskem modelu je premer droga 80mm in je iz enega kosa. Modeli 8 ali 9m so sekcijsko sestavljeni iz droga premera 80mm in droga 60mm. Drog PROTOKOL PLUS je namenjen za obešanje državnih zastav in je v skladu z zakonom o izobešanju državnih zastav.
Menjavanje zastave je zelo enostavno, s pomočjo notranje vrvi dvigamo in spuščamo zastavo. Dostop do vrvi je zaščiten s pokrovčkom. Zasnova droga omogoča, da lahko na dan žalovanja zastavo na preprost način spustite na pol droga.
Priporočena dimenzija zastav je od 200x100 cm do 300x150 cm (odvisno od modela). Osnovni drog in prečka sta eloksirana v RALU 9006 ali obarvana v RALU 9016 (bela barva), vendar so na željo naročnika možne tudi druge barvne kombinacije. V osnovnem kompletu je sidro, prekucni nosilec, alu drog, notranja vrv, pokrovček za zaščito dostopa do notranje vrvi in okrasni zaključek. Komplet prav tako vsebuje ves pritrdilen material za vpetje zastav in utež za zastavo.

Ali ste vedeli?


- naša notranja INOX stojala krasijo pisarne, sejne sobe, dvorane v mnogih slovenskih občinah, šolah, ministrstvih, sodiščih, tudi v bankah in v nekaterih podjetjih.

- če je izobešenih na enem stojalu več zastav, mora državni zastavi pripadati zmeraj častno mesto, kar pomeni, prvo mesto v vrstnem redu iz zornega kota opazovalca. Izjema je kadar so izobešene skupaj 3 zastave, takrat velja za častno mesto na sredini.

Top akcije:

Zakaj izbrati nas?

 • ponudbo si lahko sestavite sami, v nekaj kratkih korakih
 • za nakup ne rabite gesla ali registracije novega kupca
 • hitra izdelava zastav je pri nas standard in se ne doplača
 • slovenske in EU zastave so vedno na zalogi, v velikih količinah
 • več kot 25 let izkušenj in najsodobnejša tehnologija, nam zagotavljajo brezhibne izdelke, ki ne poznajo reklamacij
 • slovenska izdelava iz preverjenih materialov

Mnenja kupcev o nas:

  2024-01-25
  Primož (MK TROJIŠKI MOTOBAJKERJI )
  Marisa z ekipo veliki HVALA za zastave katere so top !!! Vedeli smo, da ste odlični z temi zastavi pa ste to potrdili.  Ko bomo prostor uredili bomo poslali kakšno fotko. Še enkrat hvala!
  2024-01-12
  Gregor V (GREGOR VIDEC S.P.)
  Definitivno priporočam izdelavo transprentov/zastav. V ekipi so prijazni in natančni.
  2022-07-14
  Mimi (ALPE ŠPORT VANĆAR d.o.o. Bovec)
  Kvalitetna in hitra izdelava ter zelo profesionalen odnos g. Bogomirja. Zelo priporočam!
  2022-06-17
  Maša K (Termodron d.o.o.)
  Storitev sta odlikovala predvsem hitra odzivnost in prilagodljivost: izdelka smo po naročilu potrebovali še prej, kot je bilo dogovorjeno in vse je bilo uspešno dostavljeno še pred predvidenim rokom.
  2020-10-07
  (PICHLER
  Pozdravljeni gospod Hertiš! Vaše zastave so se odlično obnesle. Zato ponovno naročam 4, enak način kot prejšnjič.
  Več komentarjev

Ocene naših kupcev:

 • Odzivnost
  (4.98)
 • Roki
  (4.98)
 • Kvaliteta
  (4.98)
 • Cena
  (4.91)
 • Priporočam
  (5.00)
 • Prikazano na osnovi 44 ocen
Atelje Hertiš d.o.o.
Laznica 63, 2341 Limbuš
Slovenija
Tel: +386 (0)2 66 33 003
FAX; +386(0)2 66 33 004
Mob: +386 (0)41 782 010